Nieuws

CBAV-Webinar: Robuust waterbeheer voor een goede nutriëntenefficiëntie

Gepubliceerd op
11 januari 2023

De Commissie Bemesting Akkerbouw Vollegrondsgroenten (CBAV) organiseert 9 februari 2023 een webinar rondom de invloed van waterbeheer op de nutriëntenefficiëntie. In het webinar gaat het om de vraag welke opties er zijn om de nutriëntenefficiëntie met een goed waterbeheer te verhogen, mede ook gezien het veranderende klimaat met zowel lange droge periodes als extreme neerslag. Welke maatregelen zijn mogelijk om tot een goede nutriëntenbenutting en opbrengst te komen en verliezen van nutriënten zoveel mogelijk te beperken.

Wat: CBAV-Webinar Robuust waterbeheer voor een goede nutriëntenefficiëntie
Wanneer:
9 februari 13:30-15:30
Aanmelden:
via deze link

Onderwerpen in dit webinar zijn:

1. Waterbeheer op de Boerderij van de Toekomst en Hoeve Lotmeer │ Wijnand Sukkel, WUR, en Klaas Schenk

Wijnand en Klaas geven een overzicht van de opties om nutriëntenefficiëntie te verhogen met waterbeheer, zowel cultuurtechnische maatregelen (ondergrondse wateropslag en subirrigatie via de drainage) als agronomische maatregelen (verbeteren bodemstructuur, gewas en rassenkeuze, organische stof) komen aanbod.

2. Druppelirrigatie en fertigatie │ Sigrid Arends, Delphy

Sigrid geeft een overzicht van de resultaten van toepassing van druppelirrigatie en fertigatie in aardappelen en uien. Wat levert het op, wat kost het en verandert dit perspectief met een veranderend klimaat? En wat zijn de praktische uitdagingen en voordelen?

3. Praktische watermaatregelen voor efficiënt nutriëntengebruik │ Derk van Balen, WUR

Derk geeft een overzicht van de waterbeheermaatregelen op gewas-, perceels- en bedrijfsniveau waar je morgen mee aan de slag kan om de nutriëntenefficiëntie te verhogen.

Hoe deel te nemen

Deelname aan het webinar is gratis, maar aanmelding verplicht. Je kan je nu aanmelden voor het webinar via deze link. Kort voor 9 februari ontvang je een link naar het webinar. Stel vragen aan de sprekers alvast bij je aanmelding. Deze vragen nemen de sprekers dan mee in hun presentatie.

Webinar stikstofefficiëntie

Op 15 december organiseerde de CBAV het webinar ‘Kosten en milieu sparen door een hogere stikstofefficiëntie, wat zijn de opties’. Klik hier om het webinar terug te kijken en het verslag en de presentaties te bekijken.